Lisa Johansson: Vänstern har förvrängt feminismen

Lisa Johansson: Vänstern har förvrängt feminismen

Feminism är ett laddat ord, det är ett ord som har tagit fokus från den faktiska betydelsen bakom titeln. När man hör ordet feminism går tankarna direkt till vänsterns motrörelser och manshat.

Vänstern har tagit den rörelse som högersidan skapade och förvrängt det till något som vi inte står bakom. Huruvida man är feminist eller inte avgörs inte av om man rakar benen eller inte, om man bär bh eller inte. Huruvida man är feminism avgörs bara av en endaste faktor, om man tror på jämställdhet.

Det finns två sätt att se på feminism. Man kan antingen säga kvinnor är lika mycket värda som män eller så säger man kvinnor och män är lika mycket värda. Ordvalen är snarlika men syftet krockar. “Kvinnor är lika mycket värda som män” är en protest, meningen försöker övertyga mig att kvinnor visst är lika mycket värda som män. Meningen brinner bara så länge som den fortsätter övertala men så fort den ifrågasätts så släcks den.

Liberalismen skapade feminism och sade “Kvinnor och män är lika värda”. En mening som varken protesterar, övertygar eller ifrågasätter. Det spelar ingen roll om man är kvinna eller man och du ska inte behandlas därefter.

Vänstersidan har tagit över debatten och förvridit budskapet. Men det är vi som skapade den och inte för ens liberalismen och högerfeminismen tar plats i debatten kommer förändring ske.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *