Lisa Johansson: Det fantastiska ofria Sverige

Lisa Johansson: Det fantastiska ofria Sverige

Det fantastiska fria Sverige! Vi bor i ett fritt Sverige där alla ska få leva ut sina drömmar och ambitioner, där allas lika värde står högt på prioritetslistan i samhället. Det fantastiska fria Sverige.

Men hur fritt är det socialistiskt präglade fria Sverige egentligen? Hur fritt är det fria Sverige där du fem dagar i veckan sliter för pengar du aldrig kommer att få se röken av? Hur fritt är det fria Sverige när du betalar enorma mängder skatt för en sjukvård som inte vårdar när det krävs, en skola som inte utbildar dina barn och ålderdomshem som inte tar emot dina kära? Hur fritt är det fria Sverige som tar betalt för en vara som försvinner i transport? Hur fritt är det fantastiska fria Sverige egentligen?

Varje månad tas cirka 60 procent av din lön för att betala för välfärden i Sverige. Det är ungefär två tredjedelar av den belöningen du får för att kämpa och slita i Sveriges namn. När du jobbar bidrar du till samhället genom dina tjänster vare sig du är frisör, läkare byggarbetare, riksdagsledamot eller golvläggare. Det räcker dock inte att du bidrar till samhället genom dina tjänster, du måste även bidra till samhället med dem pengar som du tjänar genom att bidra till samhället med dina tjänster. Du bidrar till samhället med mer än hälften av de pengar som du egentligen borde äga.

Jag hatar att bryta din svenska frihetsbubbla men vi är inte ett fantastiskt fritt Sverige men vi skulle kunna bli det. Ett fritt Sverige kräver liberalism och det kräver marknadsekonomi men framförallt kräver det en rejäl skattesänkning.

Man behöver inte dra det så långt att ta bort skatten helt och hållet även om jag i en liberal anda självklart inte skulle protestera. Att få full makt över de pengar man jobbar för och tjänar in är det första steget till en individuell frihet. Att människor själva får bestämma hur de vill fördela deras pengar är grunden till oberoende självständighet. När staten tar delar av din inkomst så tar de också delar av din frihet, de bestämmer vad du ska lägga pengarna på och tvingar dig betala för andras bio och muséebesök.

Skatteälskare brukar argumentera att skatt räddar liv det vill säga att det sätter barn i skolan, räddar liv på sjukhus och och ekonomiskt stöttar de människor som hamnat utanför arbete. Jag säger att det låter fantastiskt och skatten bör uträtta alla dessa fantastiska ändamål men problemet är att det inte gör det. Sverige har bland världens högsta skatter, vi har bland världens högsta skatter men människor i vårt land dör i vårdköer, rekordmånga elever tar studenten utan en examen och soffliggare utnyttjar systemen. Men häng inte läpp för Norrköpings kommun erbjuder statligt finansierad “kompisbio” för alla ungdomar.

Trots att vi lever i ett land där två tredjedelar av vår lön försummas från oss så beskattas varenda tjänst, produkt och vara. Vi lever förslavade till staten då varje steg vi tar taxeras och trots detta så får vi inte valuta för pengarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *